Spania își va revizui ținta de creștere economică din cauza războiului din Ucraina

Spania îşi va revizui ţinta de creştere economică pentru acest an, a declarat luni premierul spaniol Pedro Sanchez, transmite Reuters.

„Este clar că războiul lui Putin în Ucraina are un impact, nu doar asupra economiei europene dar şi asupra celei mondiale, şi va fi o revizuire, în jos, a cifrelor privind Produsul Intern Brut în Spania, Europa şi întreaga lume”, a declarat Pedro Sanchez într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3.

Premierul Sanchez a subliniat că această revizuire nu înseamnă că Spania nu va continua să înregistreze o creştere economică şi să creeze locuri de muncă în acest an. Sanchez a precizat că peste 20 de milioane de spanioli sunt înregistraţi ca având un loc de muncă iar performanţele economice ale Spaniei rămân „robuste”.

Pentru moment, Guvernul de la Madrid estimează că Produsul Intern Brut al Spaniei va înregistra o creştere de 7% în 2022.

La începutul lunii aprilie, Banca Centrală a Spaniei şi-a revizuit propriile sale estimări de creştere economică pentru 2022, cu aproximativ un punct procentual, până la 4,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole