Spania: Povestea cutremurătoare a unui bolnav de Covid-19 care a stat la terapie intensivă mai mult de doi ani

Din cauza Covid-19, a fost aproape doi ani în comă la terapie intensivă și la un moment dat avea doar 35 de kilograme. În acest timp a rămas și fără casă. Dar acum se bucură de ajutorul unui prieten din copilărie, de cotlete de miel, de compania câtorva câini și ne recomandă din tot sufletul să prețuim viață. 

Eduardo Lozano e ca o fantomă. Acest bărbat din Barcelona s-a îmbolnăvit de Covid-19 la începutul pandemiei. Din 22 martie 2020, sexagenarul spaniol a fost într-o comă artificială. După doi ani și 45 de zile de spitalizare, în sfârșit, săptămâna trecută s-a fost externat.

20 Minutes prezintă povestea cutremurătoare a acestui om.

Eduardo Lozano este un miracol al Covid-19. Un miracol cu multe sechele. După doi ani de stat la pat, genunchii lui au fost afectați și fostul taximetrist nu mai poate conduce. Acum, se deplasează cu cadru. În jurul gurii are cicatrici de la intubația prelungită și boala i-a redus considerabil capacitatea pulmonară. Eduardo Lozano știe că viața lui s-a schimbat radical, definitiv.

Cântăream 35 de kilograme

Nu credeam că mai scap. Când m-am trezit din comă, eram ca un cadavru, nu mă puteam mișca, aveam 35 de kilograme. A trebuit să reînvăț totul și ceea ce puteam face era datorită personalului medical, povestește bărbatul la canalul spaniol TV3.

Eduardo Lozano învăță să trăiască într-un mod diferit, ca de altfel multe alte persoane cu forme prelungite de Covid (Long covid).

A rămas fără casă

Pe lângă multiplele sechele, Eduardo și-a pierdut apartamentul în cei peste doi ani de spitalizare la terapie intensivă.

Așa că s-a mutat la un prieten din copilărie și se bucură să guste cotlete de miel sau să plimbe câinii gazdei sale.

Acum, Lorenzo știe că viața este un dar care trebuie prețuit. De aceea nu contenește să spună: Bucurați-vă de viață! Bucurați-vă că sunteți în viață!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...