Spania se confruntă cu noi creșteri mari ale numărului de cazuri de Covid-19

În ultimele 24 de ore Spania a raportat 1.229 de noi cazuri de COVID-19. Este cea mai ridicată cifră a noilor infectări în mai mult de trei luni în această ţară care acum se confruntă cu numeroase focare.

„Continuă transmiterea comunitară, care în unele locuri depăşeşte aşteptările”, mai ales ales în acele trei regiuni, a semnalat la o conferinţă de presă directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. Acesta a subliniat însă că deocamdată nu există o presiune asupra sistemului sanitar, întrucât 60% dintre noile persoane testate pozitiv sunt asimptomatice şi în general sunt tineri.

Mai mult de jumătate din noile cazuri, respectiv 698, sunt concentrate în trei regiuni, Aragon, Madrid şi Catalonia. „Detectăm mult mai multe cazuri”, dar  „cu un risc mai mic” de a prezenta complicaţii, a mai menţionat epidemiologul spaniol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...