Spania trimite avioane de luptă în Bulgaria

Guvernul spaniol va trimite avioane de vânătoare în Bulgaria pentru a proteja spaţiul aerian din regiunea Mării Negre. Actuala decizie vine pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre NATO şi Rusia cu privire la desfăşurarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Misiunea a fost planificată din timp, dar trupele vor fi trimise cu câteva săptămâni mai devreme. Din anul 2016, Spania a menţinut un contingent format din 305 militari, tancuri şi vehicule de luptă, ca parte a prezenţei sporite a NATO în Letonia. Acum trei zile, dragorul de mine Meteoro a pornit din Las Palmas de Gran Canaria spre Marea Neagră, iar în patru zile, urmează să plece şi fregata Blas de Lezo.

Ambele nave vor participa la misiunea NATO în regiune pe fondul tensiunilor cu Rusia. Potrivit ministrului spaniol al apărării, Margarita Robles, care a informat parlamentul cu privire la poziţia guvernului, cea mai bună variantă pentru soluţionarea crizei este cea diplomatică, dar „poziţia tuturor ţărilor este clară” – „Rusia nu poate spune niciunui stat ce trebuie să facă”, potrivit bnr.bg și Rador.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole