Spania vrea să convingă Austria că România merită să intre în Schengen

Ministrul spaniol de Interne a avut o întâlnire cu omologul său austriac, printre altele, cei doi discutând și posibilitatea lărgirii Spațiului Schengen, prin aderarea României și Bulgariei.

Ministrul de Interne spaniol Fernando Grande-Marlaska a exprimat joi, la întâlnirea cu omologul său austriac Gerhard Karner – un opozant al admiterii României în Schengen – ”angajamentul ferm” de a debloca integrarea deplină a României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen şi i-a cerut sprijinul Guvernului austriac în acest sens. Întrevederea a avut loc în contextul în care, la sfârşitul lunii martie, Grande-Marlaska s-a întâlnit cu ministrul Lucian Bode, care i-a transmis că România este pe deplin pregătită pentru aderare, exprimând disponibilitatea autorităţilor de la Bucureşti de a acîiona pentru soluţionarea acestui dosar cât mai curând posibil în cursul acestui an”.

Citește și: Geoană: Subiectul Schengen rămâne prioritate pentru România, dar este decât vârful icebergului

Potrivit unui comunicat transmis joi de Guvernul spaniol, ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit  la Viena cu ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, ocazie cu care au discutat priorităţile viitoarei preşedinţii spaniole a Consiliului Uniunii Europene, din a doua parte a acestui an.

”Printre problemele discutate la întâlnire, cei doi miniştri au abordat includerea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, problemă pe care preşedinţia spaniolă doreşte să o finalizeze pe parcursul celui de-al doilea semestru”, se arată în comunicat.

Citește și: Nicolae Ciucă, întâlnire cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă: „Am discutat subiectul Schengen”

Conform aceleiaşi surse, Grande-Marlaska a exprimat „angajamentul ferm” de a debloca integrarea deplină a ambelor ţări şi i-a cerut omologului său sprijinul guvernului austriac.

„Spania este un apărător al promovării măsurilor de cooperare în locul celor de fragmentare”, a adăugat Grande-Marlaska, amintind că atât Spania, cât şi Austria îşi împărtăşesc statutul de „puncte de destinaţie şi tranzit pentru migranţii ilegali şi solicitanţii de azil”.

În 30 martie după întâlnirea la Bucureşti cu Fernando Grande Marlaska Gómez, ministrul de Interne Lucian Bode scria că ”Spania are o sarcină complexă în faţă, în calitate de viitoare preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, începând cu luna iunie, iar România are un obiectiv de importanţă majoră de îndeplinit cât mai curând – dobândirea statutului de stat membru Schengen”.

Citește și: Olaf Scholz susține aderarea României la Schengen în acest an

”Cu privire la acest subiect, am subliniat în cadrul discuţiilor avute că România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen şi i-am transmis omologului meu disponibilitatea României de a lucra constructiv, în spiritul valorilor europene, pentru soluţionarea acestui dosar cât mai curând posibil în cursul acestui an”, a precizat Bode.

2 COMENTARII

 1. Si Habzurgii ce au mai cerut , ca bancile lor dau credite cu camata , Petromul e jumulit prin insulele paradis fiscal ,padurile romanesti cad sub securea agentilor austroungari , autostrazile facute de Strabag au zeci de ani intarziere si vin cu supra devize etc . Pana cand din Tara Romaneasca nu pleaca habzurgii , iar agentii lor nu sunt neutralizati si demisi din functiile detinute in cadru statului roman, nici bine nu-i a fi Romaniei. Sulele nemtesti trebuie sa paraseasca tara , si in varianta intrarii in Schenghen si a celeilalte , iar Romania trebuie sa blocheze tot in Consiliul European, in cazul neatmiterii , arătându -si acelasi respect pentru valorile europene . Care pe care !

 2. Iohannis este in vacanta de 2 saptamani cu suita :Seful Spp Pahontu un comunist ordinar si gretos,sefa protocolului ,sefa comunicarii,ratatul de aurescu .A unde este in vacanta cu avionul de lux:Brazilia-Rio De Janeiro,Chile,Argentina.
  Joi,vineri,sambata au avut program de voie prin Brazilia.
  Ce face acest hoit uman -tradator de tara Iohannis este dovada ca este un om bolnav fara scrupule care jefuieste bugetul de stat al tarii.
  Nu il intereseaza de Schengen,de jaful preturilor ,de faptul ca firmele sunt distruse de guvernul apevistului Ciuca.
  Asta trebuie inchis imediat dupa ce isi incheie mandatul.
  Vizita cu avionul de lux si suita de boschetari a costat peste 1 milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...