Speranțe tot mai mari pentru JO de la Paris: David Popovici l-a învins pe campionul mondial

Publicat: 29 mai 2024, 22:22, de Andrei Ceausescu, în SPORT , ? cititori
Speranțe tot mai mari pentru JO de la Paris: David Popovici l-a învins pe campionul mondial

David Popovici l-a învins pe campionul mondial la Barcelona în proba de 200 metri liber, realizând cel mai bun timp al său din 2024.

David Popovici, tânărul înotător român în vârstă de 19 ani, a obținut o victorie în proba de 200 de metri liber în cadrul celei de-a doua etape a circuitului Mare Nostrum. Competiția desfășurată la Barcelona marchează o etapă crucială pentru pregătirea lui Popovici, care mai are doar 58 de zile până la debutul său la Jocurile Olimpice.

David Popovici și-a demonstrat abilitățile remarcabile în bazin, câștigând cursa de 200 de metri liber cu un timp impresionant de 1:44,74. Acest rezultat nu numai că l-a plasat pe primul loc în competiție, dar i-a și adus o victorie în fața campionului mondial en titre, Sunwoo Hwang din Coreea de Sud.

Popovici a reușit să-și adjudece locul în finala A, ocupând culoarul al doilea, după ce s-a calificat inițial cu al cincilea timp. Înotătorul român a fost înconjurat de o competiție acerbă, alături de reprezentanți din Coreea de Sud, Japonia și Italia.

Performanța lui Popovici nu a trecut neobservată de comentatori, care au lăudat finișul său puternic și viteza sa impresionantă în ultimele lungimi ale cursei. Cu acest succes, Popovici își confirmă statutul său ca unul dintre cei mai promițători înotători din lume.

Următoarea provocare pentru David Popovici va fi proba de 100 de metri liber, programată pentru ziua următoare la Barcelona. Această competiție va fi o altă oportunitate pentru tânărul talentat să-și pună în valoare abilitățile înainte de Campionatele Europene de la Belgrad și, mai important, înainte de Jocurile Olimpice de la finalul lunii iulie.