Spionaj? Consulul Estoniei la Sankt Petersburg a fost arestat

Publicat: 07 iul. 2021, 23:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Spionaj? Consulul Estoniei la Sankt Petersburg a fost arestat

Consulul Estoniei la Sankt Petersburg a fost arestat pentru obţinerea „documentelor clasificate”, au anunţat serviciile de securitate ruse, pe fondul unui număr tot mai mare de cazuri de spionaj între Moscova şi cancelariile occidentate.

„FSB l-a arestat pe diplomatul şi consulul eston la Sankt Petersburg, Mart Lätte, în timp ce primea documente clasificate de la un cetăţean rus. Un astfel de gest este incompatibil cu statutul de angajat diplomatic şi este clar ostil faţă de Rusia. Se vor lua măsuri faţă de diplomatul străin în conformitate cu standardele de drept internaţional”, se precizează într-un comunicat, citat de Ria Novosti.

Expulzare încrucișată a diplomaților

În aprilie, consulul ucrainean la Saint-Petersburg, Alexander Sossoniouk, a fost arestat de FSB pentru că a încercat să obţină informaţii secrete şi i s-a cerut să părăsească teritoriul rus.Rusia a fost acuzată de mai multe cazuri de spionaj în mai multe ţări europene, care de fiecare dată au dus la expulzarea încrucişată a diplomaţilor.

Tensiunile au sporit între Rusia şi Republica Cehă, Praga acuzând Moscova că se află în spatele unor explozii mortale care au distrus un depozit de muniţii pe teritoriul său în 2014.