Spitalele au nevoie de sânge. Campanie de promovare a donării de sânge în autobuze STB

Institutul Național de Transfuzie Sanguină și Primăria Municipiului București susțin o campanie de promovare a donării de sânge.

34 de autobuze ale Societății de Transport București (STB) vor fi purtătoare de mesaje prin care cetățenii sunt informați asupra importanței donării de sânge. Iar donarea de sânge are loc în centrele de transfuzie sanguină, unde se vor derula toate procedurile necesare, inclusiv selecţia donatorilor, precizează directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, dr. Doina Goşa.

”În ultimul an, s-a schimbat segmentul donatorilor şi avem foarte mulţi tineri care vin să doneze sânge şi ei fac parte din toate categoriile sociale. (…) În ultimii ani, sunt mulţi donatori care vin să doneze pur şi simplu să facă un bine şi nu neapărat pentru acel bon de masă”, precizează dr. Doina Goșa.

În opinia dr. Goșa, donarea de sânge este mai sigură pentru pacientul din spital, deoarece donatorul nu o face pentru voucherul de hrană. Cel care o face pentru acest voucher,  ”poate să ascundă medicului de la consultație anumire afecțiuni și poate să-și pună în pericol atât sănătatea lui, cât și pe cea a primitorului”.

În legătură cu întârzierea distribuirii cardurile pentru donatorii de sânge, dr. Goșa a explicat ca ”a fost o problemă tehnică la furnizor”. De asemenea, a anunțat că, de luni, vor fi  distribuite carduri persoanelor care au donat sânge în luna aprilie și după aceea, în mod susţinut, donatorilor din mai, până când ajungem la zi”, a spus dr. Goșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...