Spitalul Colentina riscă să rămână fără medici din cauza infectărilor. Manager: Doar 50% s-au vaccinat

La Spitalul Colentina din București este o situația foarte gravă. Pe lângă numărul mare de pacienți cu coronavirus care trebuie tratați, managerul unității medicale, Victor Cauni, se mai confruntă cu o problemă: gradul scăzut de vaccinare în rândul personalului medical.

Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a declarat că doar jumătate din personalul medical a vrut să se vaccineze, iar rata celor care se infectează crește. Într-o astfel de situație, în spital nu va mai avea cine să asigure turele, a atras el atenția

„În spitalul Colentina, și asta nu o spun cu mândrie, puțin peste 50% din personal a ales să se vaccineze.

Rata personalului care se infectează e din ce în ce mai mare. Azi am avut un număr de alți opt membri ai personalului și șapte asistente infectate. Din aceștia doar doi vaccinați.

Avem asistente care n-au vrut să se vaccineze și până la urmă s-au vaccinat la presiunea copiilor de 13-14 ani care s-au vaccinat.

Dacă se tot infectează șapte zilnic nu o să mai avem cu cine să facem turele.

Apelul meu este un apel de vaccinare pentru că, lăsând la o parte toate teoriile conspirației și toate aceste fake-newsurile, în acest punct al pandemiei singura armă eficientă pe care o deținem este vaccinul.

Noi avem peste 100 de pacienți Covid pe spital. 200 în cealaltă zonă, cea verde. Am limitat la maximum intervențiile chirurgicale și internările în zona verde doar la urgențe și zona oncologică și pentru a detașa personal la COVID spre 60-70% din operații au fost amânate”, a declarat Victor Cauni, pentru Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...