Spitalul Județean Târgu Mureș: Intervenție de replantare de mână dreaptă

Publicat: 04 oct. 2022, 18:31, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Spitalul Județean Târgu Mureș: Intervenție de replantare de mână dreaptă

O replantare de mână dreaptă a fost realizată cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, la sfârșitul săptămânii trecute.  

Intervenţia, executată de o echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de conf. dr. Cristian Trâmbițaș, a durat aproximativ 10 ore.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 33 de ani din județul Sibiu. El a suferit, în jurul orei 13.00, un accident de muncă, soldat cu amputație transmetacarpiană. A fost  transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15.00. La ora 15.30, pacientul era deja în sala de operaţii.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din conf. dr. Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Nyiri Emese, medic primar ATI, dr. Laurenţiu Sabou şi dr. Balint Orsolya, medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.