Spitalul ”Victor Babeș” Timișoara: Șase rezidenți continuă bătălia din ATI-uri în stradă pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze

Șase medici rezidenți de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara au decis să iasă, începând de joi, în stradă, în fața blocurilor, să meargă din casă în casă pentru a le explica oamenilor că trebuie să se vaccineze și să nu mai plece urechea la dezinformările antivacciniștilor.

Probabil nu aici trebuia dusă bătălia

Medicii spun că la spital fac totul, depun toate eforturile pentru salvarea pacienților din terapie intensivă aflați în situații critice din cauză că au refuzat vaccinul.

”De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns.

Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta”, spun medicii de la Spitalul Victor Babeș într-o postare pe Facebook.

Tinerii medici vor sta de vorbă cu timișorenii: ”le vom împărtăși din experiența noastră în spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile și posibilele efecte adverse”.

Campania tinerilor medici  atât de necesară începe joi și este proiectat să ajungă în cât mai multe zone de oraș pentru ca mesajul lor corect să ajungă la cât mai mulți timișoreni.

Echipa este formată din doctorii Alex Paraianu, Vlad Fărcuț, Dorian Gurban, Daniel Jipa, Titel Tapirdea, Novăcescu Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...