Sportiva poloneză Maria Andrejczyk și-a scos la licitație medalia!

Publicat: 19 aug. 2021, 20:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Sportiva poloneză Maria Andrejczyk și-a scos la licitație medalia!

Sportiva poloneză Maria Andrejczyk și-a scos la licitație medalia de argint olimpică de la Tokyo 2020 pentru a plăti o intervenție chirurgicală urgentă la inimă pentru un bebeluș de opt luni.

Potrivit CNN, Maria Andrejczyk a cucerit la Tokyo prima sa medalie olimpică, în proba de aruncare a suliței. Ea a terminat prima în rundele de calificare la JO, dar a fost devansată la Tokyo de sportiva chineză Liu Shiying. Într-o postare pe Facebook de săptămâna trecută, Andrejczyk a anunțat că și-a scos la licitație medalia de argint cucerită la Tokyo pentru a o ajuta pe Miłoszek Małysa, o fetiță de opt luni, să primească operația de inimă de care avea nevoie ca să trăiască.

Licitația pentru medalia olimpică a început de la 51.000 de dolari

Potrivit mamei bebelușului, în Polonia nu mai există modalități prin care Małysa să fie ajutată și copilul trebuie să fie operat în SUA. Costul operației era de 383.000 de dolari, iar jumătate din bani fuseseră deja strânși. Maria Andrejczyk a spus că a vrut să ajute familia să facă rost de restul sumei. Licitația pentru medalia olimpică a început de la 51.000 de dolari, însă în final s-a încheiat la suma de 125.000 de dolari, prețul fiind achitat de un lanț polonez de supermarketuri. Astfel, familia bebelușului a reușit să obțină întreaga sumă necesară operației.

După ce a câștigat licitația, compania a anunțat că medalia de argint va rămâne în posesia sportivei poloneze, drept recompensă pentru gestul ei caritabil.