Sporurile și primele pentru bugetari, la Dialogurile Puterii. Curtea de Conturi își face treaba?   

Dialogurile Puterii va invită la o discuție captivantă alături de renumitul avocat Augustin Drăghiceanu Babaneacșa despre sporuri, prime sau premii de excelență, adică mijloace de suplimentare a salariului de care se bucură angajații de la stat, nu și românii care lucrează în mediul privat și nu au parte de așa ceva.

Vom vedea în ce măsură toate aceste facilități sunt sau nu discriminatorii prin raportare la angajații de la privat, care nu se pot bucura de ele și care, să fim drepți, îi invidiază de cele mai multe ori pe salariații de la stat.

Cea mai mare problemă este nu că nu se acordă toate aceste sporuri, ci modul în care se face, pentru că cine stă, de exemplu, să analizeze noțiunea de excelență sau cum poate fi cuantificat premiul de excelență ca rezultat al unei activități bugetare care prin ea însăși presupune ca cel care o administrează să fie un profesionist și să aibă un rezultat de care să se bucure instituția în cauză?

De ce primesc unii salariați prime de 250 de lei, iar alții 3.000 lei? Iar până la urmă ce înseamnă excelență? Răspunsul ar trebui să vină chiar de la Curtea de Conturi care face verificările la fiecare instituție și analizează modul în care sunt cheltuiți banii de la buget. Să nu uităm, însă, că și ei sunt salariați la stat, așa că totul poate fi interpretabil.

Nu ratați podcastul Dialogurile Puterii din această seară, care va fi difuzat la ora 18.00 și va răspunde la multe dintre întrebările zilei. Vom pătrunde în bucătăria multor instituții de stat pentru a vedea ce prime se dau și mai ales cât de mari sunt ele.

Interviul integral cu avocatul Augustin Drăghiceanu Babaneacșa va putea fi urmărit pe canalul de youtube – Ziarul Puterea. Stați aproape!

Mai multe articole...

Cele mai citite articole