Aplicația care anunţă măsuri contra dezinformării. A primit critici în legătură cu vaccinurile contra Covid-19

Este vorba de Spotify, care va lua măsuri pentru combaterea dezinformării în legătură cu Covid-19 pe platformă, a anunţat duminică gigantul suedez de muzică online, potrivit AFP.

Numărul unu mondial în streaming muzical va introduce în special link-uri în toate podcasturile privind Covid, care să ghideze utilizatorul către informaţii şi surse ştiinţifice, a anunţat, într-un comunicat, PDG şi fondatorul Daniel Ek. 

Pe baza feedback-ului din ultimele câteva săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a face mai mult pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii acceptate pe scară largă din comunităţile medicale şi ştiinţifice care ne ghidează în această perioadă fără precedent. Aceste probleme sunt incredibil de complexe. V-am auzit – mai ales pe cei din comunităţile medicale şi ştiinţifice”, a spus acesta. 

Cântăreţul americano-canadian Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify, după ce a acuzat platforma de streaming că dezinformează oamenii în legătură cu vaccinurile anti-Covid, prin faptul că găzduieşte podcastul popular şi controversat al actorului şi prezentatorului Joe Rogan, „The Joe Rogan Experience”. 

Şi Cântăreaţa Joni Mitchell s-a alăturat lui Neil Young pentru a cere ca muzica ei să fie eliminată de pe Spotify, din acelaşi motiv. 

O scrisoare a mai mult de 200 de medici şi cercetători, care cereau platformei să acţioneze după un episod „foarte controversat” din emisiunea „The Joe Rogan Experience” (JRE), a fost difuzată pe 31 decembrie.

Acest episod este criticat pentru că a promovat teorii ale conspiraţiei fără fundament şi JRE are un trecut îngrijorător în difuzarea de informaţii false, în special în privinţa pandemiei de Covid-19”, au declarat aceștia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...