OMS: Spray nazal, pastile, a doua generație de vaccinuri anti-Covid, în faza testelor, așteptate cu nerăbdare

Coordonatoarea științifică a Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a declarat, recent, că așteaptă cu nerăbdare a doua generație de vaccinuri anti-Covid, care ar putea include spray nazal sau pastile, transmite AFP.

Vaccinurile anti-Covid de generația a doua prezintă avantajul că sunt mai ușor de administrat, comparativ cu injecțiile, și ar putea fi auto-administrate, a precizat Soumya Swaminathan pe canalele OMS de pe rețelele de socializare.

În prezent, aproximativ 129 de vaccinuri sunt analizate , dintre care unele sunt în faza testelor clinice, așadar testate pe ființe umane, față de alte 194 care nu sunt în stadii avansate de testare.

Ele sunt încă în studiu, dar cu certitudine unele dintre acestea vor fi sigure și eficace și altele mai puțin, consideră specialistul OMS.

Vaccinul nazal, cum este  cel contra gripei, folosit în unele țări, prezintă avantajul că poate ține sub control virusul înainte de a ajunge în plămâni, explică oficialul OMS.

Până acum, OMS a dat autorizație în regim de urgență pentru punere pe piață pentru șapte vaccinuri anti-Covid. În ceea ce privește vaccinurile pe care noi le-am aprobat, nu avem niciun semn suficient de îngrijorător pentru ca noi să spunem că ar fi nevoie să revenim asupra vreunuia, spune Soumya Swaminathan.

Potrivit AFP, în lume s-au administrat peste 7,25 miliarde de vaccinuri.

1 COMENTARIU

  1. OMS: Cazurile de coronavirus sunt în scădere peste tot, cu excepția Europei. În raportul său săptămânal despre pandemie, agenția de sănătate a ONU a spus că au existat aproximativ 3,1 milioane de cazuri noi la nivel global, o creștere cu aproximativ 1% față de săptămâna precedentă. Aproape două treimi dintre infecțiile cu coronavirus – 1,9 milioane – au fost în Europa, unde cazurile au crescut cu 7%.
    Directorul OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge, a declarat săptămâna trecută că Europa a fost din nou „întors în epicentrul pandemiei”. El a avertizat că, dacă nu ar fi luate mai multe acțiuni pentru a opri COVID-19, regiunea ar putea înregistra încă 500.000 de decese până în februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...