Sprijin financiar de 600.000 lei pentru comunele afectare de coronavirus din Județul Ilfov

Un sprijin în valoare totală de 600.000 lei va fi alocat primăriilor ilfovene din localităţile în care incidenţa cazurilor de SARS-CoV-2 se apropie de 10 la 1.000 de locuitori, informează Consiliul Judeţean Ilfov.

Decizia a fost luat în cadrul unei şedinţe de urgenţă a CJ Ilfov.

„În şedinţa de Consiliu Judeţean de astăzi s-a aprobat cu 25 de voturi deblocarea şi utilizarea sumei de 600.000 lei din fondul de rezervă necesari primăriilor unde incidenţa este foarte mare şi se apropie de 10 la 1000 de locuitori, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”, reiese din comunicat.

Preşedintele CJ Ilfov, Hubert Petru Ştefan Thuma, îi îndeamnă pe toţi locuitorii judeţului să respecte regulile, pentru a se proteja atât pe ei, cât şi pe cei din jur.

„Cred ca este de datoria noastră sa acordăm orice sprijin în lupta cu acest virus. Din păcate, fondul de rezervă disponibil nu ne permite o alocare mai mare de 600.000 lei, dar cred ca este un sprijin pe care suntem obligaţi să îl facem în această situaţie dificilă”, a precizat el.

În comunicat, este subliniată şi importanţa respectării restricţiilor impuse pentru localităţile carantinate Ciorogârla, Berceni şi Clinceni.

„Având în vedere creşterea extrem de mare a numărului de infectări, atragem atenţia asupra respectării cu stricteţe a măsurilor instituite de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu COVID-19 şi solicităm cetăţenilor să coopereze permanent cu instituţiile implicate în managementul situaţiilor de risc şi cu autorităţile publice locale. Pentru gestionarea eficientă a situaţiei epidemiologice, vă solicităm să nu încălcaţi restricţiile impuse pentru localităţile carantinate Ciorogârla, Berceni şi Clinceni şi să consultaţi măsurile care trebuie respectate de toate persoanele care se află în zonă sau care tranzitează zona, inclusiv să utilizaţi declaraţia pe proprie răspundere”, menţionează sursa citată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...