Sprijin financiar pentru familiile care nu au posibilitatea să le ofere copiilor îngrijirea corespunzătoare

Primarul Ciprian Ciucu vrea să acorde sprijin financiar familiilor care nu au posibilitatea să le ofere copiilor îngrijirea corespunzătoare.

Se aprobă derularea şi finanţarea în cuantum maxim de 300.000 lei din bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti în anul 2021 a proiectului „Prestaţii financiare excepţionale pentru familii care nu au posibilitatea de a acorda copiilor îngrijirea corespunzătoare” desfăşurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6”, prevede proiectul de hotărâre, potrvit Agerpres.

Câți bani vor primi familile

Proiectul durează 8 luni și constă în acordarea de bunuri valorice, în cuantum de 400 lei/copil pentru o perioadă de până la 6 luni. De asemenea, se vor achiziţiona alimente, medicamente, haine, rechizite, produse de igienă şi de îngrijire pentru copiii aflați în situații dificile. Mai mult decât atât, va fi acordat un sprijin de maxim 4.000 de lei, o singură dată, acestor familii.

Proiectul menţionează și oferirea unui suport de maxim 8.000 lei, o singură dată, familiilor care traversează o situaţie excepţională care pune în pericol sănătatea, integritatea, dezvoltarea copilului/copiilor.

Cel de-al patrulea obiectiv al proiectului este acordarea de bonuri valorice şi/sau bani, în cuantum de maxim 500 lei/caz pentru o perioadă de maxim 8 luni, femeilor gravide şi/sau mamelor/părinţilor care au în îngrijire copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani.

Grupurile ţintă ale proiectului sunt reprezentate de copii şi familii din categorii sociale vulnerabile.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 6 prevede aprobarea derulării şi finanţării în cuantum maxim de 61.940 de lei din bugetul local al Sectorului 6 în anul 2021 a proiectului “Liga Tinerilor Sportivi”, desfăşurat de DGASPC Sector 6.

Prin acest proiect vor fi organizate concursuri de fotbal, rugby şi şah, la care vor participa 300 de copii şi tineri, beneficiari ai DGASPC Sector 6 şi ai ONG-urilor partenere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...