Sprijin pentru românii vulnerabili – încă un angajament îndeplinit al PSD

Unul dintre principiile fundamentale ale PSD este să facă tot ce poate pentru a sprijini oamenii care se descurcă tot mai greu cu traiul zilnic. „Guvernăm pentru toți românii, dar trebuie să intervenim mai mult în cazul celor care au cea mai mare nevoie”, spune Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

„PSD a demonstrat că are o viziune corectă și mai realistă asupra creșterii pensiilor. Mă bucur că, într-un final, în cadrul coaliției am ajuns la soluții raționale și de bun-simț. Am ieșit din spirala populistă și am luat decizii optime, care să ofere protecție în fața scumpirilor, dar fără a dezechilibra bugetul.

Am ținut cont de nevoile pensionarilor în mod diferențiat, așa cum este normal. Iar ceea ce am aprobat noi în coaliție este un pachet mai amplu de solidaritate. Sunt măsuri de sprijin pentru mai multe categorii de români vulnerabili, în valoare de 26,65 miliarde de lei.

El nu vizează doar pensiile, ci și alocațiile copiilor, mărirea salariului minim, inclusiv pentru cei care lucrează în construcții, sprijin pentru persoanele cu handicap, susținere pentru veteranii și văduvele de război. Este crucial ca în momentele grele să fim solidari cu cei care au muncit și au contribuit, cu cei care muncesc și susțin economia, dar și cu cei care sunt lipsiți de opțiuni pe piața muncii, din cauza problemelor de sănătate. Asta înseamnă dreptate socială.

Mă bucur că am ajuns la acest rezultat în cadrul coaliției. Trebuie, ca în aceste zile, să ne putem uita unii la alții și să recunoaștem că nu ne este tuturor la fel de greu. De aceea, principiul nostru de guvernare rămâne unul clar: să acordăm sprijin guvernamental mai mare și cât mai aplicat pentru românii vulnerabili.” – arată Paul Stănescu într-o comunicare către presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...