Sprijinul pentru sectorul apicol va fi prelungit până pe 30 iunie

Publicat: 15 nov. 2023, 15:35, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
Sprijinul pentru sectorul apicol va fi prelungit până pe 30 iunie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu spune că măsura de susținere a sectorului apicol și piscicol ar putea să fie prelungită până la 30 iunie, odată ce va fi finalizat cadrul cu Ucraina de către Comisia Europeană.  

„Sigur, aşteptăm de la Comisia Europeană prelungirea cadrului cu Ucraina. Deja suntem în discuţii cu Comisia Europeană pentru prelungire până pe 30 iunie. Aşteptăm să vină acest cadru cu Ucraina şi vom veni cu sprijin, atât pentru partea de apicultură, cât şi pe partea de piscicultură în România. Sunt domenii care se confruntă cu probleme în momentul de faţă din punct de vedere al funcţionalităţii şi trebuie să venim cu acest sprijin, atât pe sectorul apicol, cât şi pe sectorul piscicol din România”, a afirmat ministrul Agriculturii la Târgul de lăsatu’ secului”, eveniment care se desfăşoară în curtea MADR.

Acesta i-a îndemnat pe bucureșteni să cumpere româneşte şi mai ales produse româneşti.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale găzduieşte, în perioada 15-19 noiembrie, între orele 09.00 – 19.00, în curtea instituţiei, „Târgul de lăsatu’ secului”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociaţiei „Produs de Cluj”, reprezentând o oportunitate pentru producătorii şi procesatorii români de a-şi promova produsele agroalimentare, dar şi un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la provenienţa şi modul de preparare al produselor, arată comunicatul de presă al MADR.

Vizitatorii sunt aşteptaţi cu o gamă variată de produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale şi sisteme de calitate europene, produse atestate tradiţional, produse care au dobândit dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultativă „produs montan”, produse cu denumire protejată, produse certificate ecologic, preparate din carne, lapte, peşte, produse de panificaţie şi patiserie, legume, fructe proaspete şi procesate, băuturi spirtoase şi vin, miere, dulceţuri.