Ștafeta Veteranilor a trecut și prin Giurgiu, pe traseul de aproape 4.000 de kilometri prin țară

Ajunsă la cea de-a noua ediție, Ștafeta Veteranilor, organizată de Asociația Voluntarilor INVICTUS România, este un eveniment inclus în seria manifestărilor premergătoare Zilei Armatei Române.

Peste douăzeci de voluntari au ajuns miercuri la Giurgiu, în Ștafeta Veteranilor.

Aceștia au fost întâmpinați de primarul municipiului, Adrian Anghelescu, la Mausoleul Eroilor din incinta Bisericii „Înălțarea Domnului, care a primit oficial ștafeta, iar joi dimineața, la ora 9.00, acesta a predat mai departe ștafeta, voluntarii continuându-și drumul spre Alexandria.

Acest eveniment sportiv presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee: albastru, galben și roșu.

În această acțiune se pot înscrie alergători și cicliști (amatori și profesioniști), civili și militari.

Regula este ca întotdeauna cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând în acest mod ștafeta la destinație.

Având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, traseele însumează peste 3800 de km.

În încercarea de a reconstitui trei dintre drumurile străbătute de luptătorii români, voluntarii se vor opri la fiecare monument ridicat in memoria eroilor ce și-au jertfit viețile pentru libertatea și suveranitatea României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...