Stan Malinche, primarul comunei Gropeni, „pârât” de ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ANI consideră că există unele indicii referitoare la săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

genţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul primarului comunei brăilene Gropeni, Stan Malinche,
cu privire la existenţa unor indicii referitoare la săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către MALINCHE STAN a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a îndeplinit o serie de acte privind societatea în cadrul căreia deţine calitatea de membru fondator şi funcţia de prim-vicepreşedinte şi pentru întreprinderea individuală deţinută de soţia acestuia. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către persoana evaluată a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de primar al comunei Gropeni funcţia de primvicepreşedinte deţinută în cadrul societăţii”, se arată într-un comunicat remis marţi de ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a mai constatat şi un conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului comunei Gropeni din judeţul Brăila.

„În exercitarea mandatului de primar, deşi avea un interes personal în problemele propuse dezbaterilor, a participat la emiterea, adoptarea şi încheierea unor acte administrative şi juridice privind societatea în cadrul căreia deţine calitatea de membru fondator şi funcţia de primvicepreşedinte, încălcând astfel prevederile art.70 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. f) din O.U.G. nr. 57/2019”, se mai arată în comunicatul ANI. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...