Starea de urgență se va instaura din nou: restaurante închise

Numărul mare de noi cazuri de îmbolnăvire din Iași a determinat noi restricții.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi au decis interzicerea în perioada 6 – 12 octombrie a accesului în interiorul restaurantelor, cafenelelor şi suspendarea spectacolelor şi a activităţii cinematografelor.

Astfel, după ce în ultimele 14 zile incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a fost mai mare de 1,5 la mia de locuitori s-a decis închidera restaurantelor, cafenelelor şi suspendarea spectacolelor şi a activităţii cinematografelor.

Potrivit deciziei CJSU, în perioada 6 – 12 octombrie se suspendă „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iaşi şi comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului”.

Noi restricții

În cadrul ședinței de s-a mai decis că este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Pentru aceeași perioadă, 6 – 12 octombrie, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Iaşi şi comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului.

Mai mult, au fost interzise și organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul a cinematografelor şi instituţiilor de spectacole sau concerte în municipiul Iaşi, dar şi spectacolele şi concertele, evenimentele culturale. Iar activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...