Statele Unite ale Americii ar putea intra în lockdown

Statele Unite ale Americii ar putea intra din nou în lockdown, avertizează consilierul lui Joe Biden.

Michael Osterholm este consilierul noului președinte ales al SUA, Joe Biden și a fost numit, luni, în „consiliul consultativ” Covid care este format din 12 membri.

În opinia acestuia, printr-un lockdown de 4-6 săptămâni situația pandemiei din SUA ar putea fi ținută sub control.

 „O blocare la nivel național ar putea reduce numărul de cazuri noi și de spitalizări, în timp ce lumea așteaptă un vaccin”, a declarat Michael Osterholm, care este și director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, citat de CNBC

Am putea plăti pentru un pachet de susținere pentru a acoperi pierderea salariilor pentru angajați, pierderile companiilor mici și mijlocii, ale orașelor și statelor. Am putea face toate acestea. Dacă am face asta, atunci am putea să ne închidem timp de patru până la șase săptămâni”, a adăugat acesta.

Conform lui Osterholm, SUA se îndreaptă spre „iadul Covid”.

„Ceea ce trebuie să înţeleagă americanii e că urmează să intrăm în iadul COVID. Chiar se întâmplă. Acum 10 săptămâni am prezis că de Ziua Muncii vom vedea o creştere astronomică a numărului de  cazuri. După cum ştiţi, acum vorbim exact de acest fel de problemă: 120-130.000 de cazuri noi pe zi, când acum câteva săptămâni vorbeam doar de 23-25.000 de cazuri. Acest număr va continua să crească substanţial, nici măcar nu ne-am apropiat de vârf”, a explicat Osterholm.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole