Statele Unite resping cererea Ucrainei de interzicere generală a vizelor pentru ruşi

Statele Unite au respins luni cererea Ucrainei de interzicere generală a vizelor pentru ruşi, declarând că Washingtonul nu ar dori să închidă căile spre refugiu pentru disidenţii din Rusia şi pentru alţii vulnerabili la abuzuri ale drepturilor omului, relatează marţi Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut prima dată interzicerea vizelor într-un interviu la începutul acestei luni pentru Washington Post, spunând că ruşii „ar trebui să trăiască în propria lor lume până când îşi vor schimba filosofia”.

Zelenski a lansat apoi un alt apel acum câteva săptămâni ca statele Uniunii Europene să interzică vizele pentru cetăţenii ruşi pentru ca blocul să nu devină un „supermarket” deschis oricui dispunând de mijloacele de a intra.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a impus deja restricţii de viză pentru oficialii Kremlinului, dar a precizat că se va concentra pe identificarea celor implicaţi în invadarea Ucrainei de către Rusia şi îi va trage la răspundere.

„SUA nu ar dori să închidă căile de refugiu şi siguranţă pentru disidenţii Rusiei sau pentru alţii care sunt vulnerabili la abuzuri ale drepturilor omului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. „De asemenea, am spus-o clar că este important să tragem o linie între acţiunile guvernului rus şi politicile sale în Ucraina şi poporul Rusiei”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Unii lideri din UE precum prim-ministrul finlandez Sanna Marin şi omologul ei din Estonia, Kaja Kallas, au cerut interzicerea vizelor la nivelul UE. Însă cancelarul german Olaf Scholz s-a opus luni, spunând că ruşii ar trebui să-şi poată părăsi ţara dacă nu sunt de acord cu regimul.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Terapia cu NAD+perfuzabil, excelentă pentru creier, inimă, ficat, scăderea în greutate,...

NAD+ este denumită coenzima tinereții și a sănătății, deoarece este aplicată cu rezultate excelente în terapii anti-aging, de prevenție a unor boli degenerative ca...

Cum ne putem pregăti pentru a ne apăra singuri împotriva unei...

În lumina recentelor tensiuni geopolitice și a riscului unei posibile invazii, este esențial să fim pregătiți să ne apărăm singuri. Una dintre cele mai...