Statistică: Doar 0,5% dintre românii vaccinați au făcut Covid 19. Câți au decedat

Aproximativ 0,5% dintre românii vaccinați până pe 1 octombrie s-au îmbolnăvit de Covid – 19 iar mai puțin de un procent dintre ei au decedat, conform unui raport al Institutului Național de Statistică.

INSP a prezentat sâmbătă situația persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 după vaccinare, în perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021.

Conform INS, 28.929 persoane (0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin.

527 de persoane (1,82% din totalul celor 28.929 care au avut un test pozitiv după administrarea primei doze de vaccin) au decedat.

38.604 persoane (0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

293 persoane (0,76% din totalul celor 38.604 care au avut un test pozitiv după administrarea celei de a doua doze de vaccin) au murit.

Raportul INSP mai arată că aproape un sfert din totalul persoanelor confirmate cu coronavirus în luna septembrie a acestui an erau vaccinate.

24,39% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 în luna septembrie erau persoane vaccinate”, se precizează în raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...