Statistică: În Varșovia, refugiații ucraineni reprezintă deja 10% din populație

Aproape 1,6 milioane de oameni au fugit din Ucraina în Polonia de la începutul războiului, a anunțat sâmbătă Poliția de Frontieră din Polonia, citată de BBC. 

Din primele informații, se pare că în țară au rămas aproximativ un milion de refugiați, iar restul au plecat deja în alte țări.

Numărul persoanelor care trec granița a scăzut vineri, cu 12,5% față de joi, până la 76.200, potrivit sursei citate. Până sâmbătă dimineață la ora 6.00, alte 17.700 de persoane trecuseră granița, în scădere de la 25.400 în aceeași perioadă vineri.

Mulți dintre refugiați s-au îndreptat spre orașele mari pentru o viață mai bună și locuri de muncă. Autoritățile locale din Varșovia și Cracovia spun că au atins limitele capacității lor de a primi acest val de refugiați.

Vineri, primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, a declarat că 320.000 de persoane care fugeau de războiul din Ucraina au trecut prin oraș și că au mai rămas aproximativ 230.000, adică echivalentul a 10% din populația Varșoviei. El a spus că 95% dintre cei care au ajuns în oraș au mers la început să stea cu familia sau prietenii, dar că proporția a scăzut apoi la aproximativ 70%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...