Statistici: Construcţiile noi au avut cea mai mare creștere în semestrul I 2020

Potrivit datelor Institului Național de Statistică (INS), cele mai mari creșteri în primele șase luni ale anului au fost înregistrate la lucrările de construcţii noi, cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, și la utilaje (inclusiv mijloace de transport), cu 2,3%.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat, în primul semestru al anului, 41.596 milioane de lei, în creștere cu 1,5%, comparativ cu semestrul I 2019, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS). Trendul de creștere a fost înregistrat, în ciuda pandemiei, chiar din primele trei luni ale anului.

În perioada ianuarie – martie 2020, investițiile nete au crescut cu 0,4%, comparativ cu perioada similară de anul trecut, creștere înregistrată la alte cheltuieli cu 15,5% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 0,7%, conform statisticilor. La lucrări de construcţii noi, în trimestrul doi s-a înregistrat o scădere cu 1,9%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...