Statuia Cristos Mântuitorul intră în restaurare pentru cea de-a 90-0 aniversare

Celebra statuie Cristos Mântuitorul, care domină metropola braziliană Rio de Janeiro va face obiectul unui amplu proces de restaurare pentru cea de-a 90-a aniversare a sa, informează AFP.

Arhitecta Cristina Ventura, care coordonează lucrările de pe şantier, urcă scările amenajate în interiorul statuii şi priveşte spre exterior printr-un orificiu situat în unul dintre braţele deschise ale statuii, inaugurată în 1931 şi devenită una dintre emblemele „Oraşului Minunat”.

Structura externă, expusă în faţa elementelor naturii, a suferit o uzură din cauza soarelui, ploii, fulgerelor şi variaţiilor de temperatură”, a explicat Cristina Ventura.

Situată la 710 de metri deasupra nivelului mării, în vârful muntelui Corcovado, statuia din beton, înaltă de 38 de metri, primeşte de obicei aproape 2 milioane de vizitatori pe an. Ea va împlini în luna octombrie 90 de ani de la inaugurare.

Restaurarea prevede o analiză aprofundată a stării învelişului exterioral statuii Cristos Mântuitorul, compus din câteva mii de mici pietre triunghiulare tăiate manual, a armaturii sale din fier şi a infiltraţiilor de apă din structura sa.

Pentru a realiza aceste activităţi, echipa de restaurare va folosi o cartografiere fotografică de înaltă precizie, iar mai mulţi alpinişti vor căuta zonele defectuoase şi piesele care trebuie să fie înlocuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...