Statuie dedicată prințesei Diana. Prinţii William şi Harry se întâlnesc la inaugurare

Prinţii William şi Harry se întâlnesc, joi, pentru a inaugura o statuie dedicată mamei loc, prințesa Diana.

Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi vârsta de 60 de ani. Aceasta a murit la Paris, în 1997, într-un accident.

Prinţii Harry şi William vor inaugura o statuie care aduce un omagiu mamei lor, prinţesa Diana, şi care va fi amplasată în grădinile Palatului Kensington din Londra.

Statuia care îi este dedicată, realizată de Ian Rank-Broadley, va fi dezvelită în „grădina ascunsă” de la Kensingon Palace – fosta ei reşedinţă, devenită în prezent reşedinţa oficială a prinţului William. La eveniment vor participa nu mai mult de 30 de persoane, printre care se numără și membri ai familiei Spencer.

Prinţul Charles, cu care Lady Di s-a căsătorit în urmă cu 40 de ani, pe 29 iulie 1981, şi de care a divorţat în 1996, nu va participa la ceremonie, conform Sunday Times.

Însă, mai mult decât omagiul adus fostei prinţese britanice, miza ceremoniei este aceea de a afla dacă reîntâlnirea celor doi fraţi poate cu adevărat să atenueze criza provocată de declaraţiile dure ale prinţului Harry legate de rolul său în cadrul familiei regale, precum şi de interviul şocant acordat alături de soţia sa, Meghan Markle, celebrei prezentatoare TV americane Oprah Winfrey, difuzat în luna martie.

Ducele şi ducesa de Sussex au afectat grav imaginea familiei regale britanice atunci când au sugerat în acel interviu televizat că unul dintre membrii săi s-a comportat într-o manieră rasistă în momentul în care a adresat o întrebare, înainte de naşterea fiului lor, Archie, legată de culoarea pe care urma să o aibă pielea bebeluşului, scrie Agerpres.

Membrii familiei regale britanice „nu sunt absolut deloc rasişti”, a reacţionat prinţul William, în vârstă de 39 de ani, în momentul în care a fost interpelat de jurnalişti, la scurt timp după aceea, în timpul unui eveniment oficial.

Descrierea făcută de fratele său mai tânăr, în vârstă de 36 de ani, care a spus că William este „ţinut ostatic” de familia regală, nu a fost deloc pe placul fiului cel mare al prinţului Charles, căruia îi va reveni într-o bună zi dificila sarcină de a fi rege.

De atunci, cei doi fraţi au avut o scurtă întâlnire cu ocazia funeraliilor prinţului Philip, în luna aprilie, însă reuniunea lor nu a părut să fi atenuat tensiunile dintre ei.

„William nu a vorbit cu Harry în timpul recepţiei organizate la Castelul Windsor ce a urmat funeraliilor, temându-se că subiectul conversaţiei lor ar fi putut să fie divulgat imediat de Meghan prin intermediul jurnalistei Oprah Winfrey sau pe reţelele de socializare ale ducilor de Sussex”, a dezvăluit Robert Lacey, un istoric specializat în chestiuni legate de familia regală britanică, în cartea sa intitulată „Battle of Brothers”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...