Statul român este obligat să schimbe actele unui transgender

În urma unui proces de peste un an si jumătate, deschis la începutul anului trecut, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au decis că o femeie poate deveni, în acte, bărbat. Zilele acestea judecătorii și-au motivat decizia care a rămas definitivă.

Judecătorii au hotărât, printr-o sentință care a rămas definitivă, pentru că nicio parte din proces nu a atacat decizia. Astfe că, o femeie de 35 de ani din Florești poate devini bărbat și în acte, pe motiv că „identitatea sa de gen este una masculină, încă din copilăria sa”. Instanță a obligat autoritățile să emită acte noi și o nouă identitae pentru femeia care vrea să devină bărbat.

Astfel, judecătorii au obligat direcția de evidență a persoanelor să schimbe prenumele, mențiunea privind sexul, CNP-ul și să emită un nou certificat de naștere pentru o persoană persoana în cauză. În fața instanței, în timpul procesului, reclamantul a arătat că este o persoană transgender sau transexuală, identitatea sa de gen necorespunzând cu sexul atribuit la naștere. Astfel, reclamantul s-a născut având sexul feminin dar se identifică permanent și cu toată ființa sa ca având sexul masculin, iar identitate sa de gen este una masculină, încă din copilăria sa.

Reclamantul susține că hainele purtate încă din copilărie erau haine neutre, băiețești, limbajul său non-verbal și postura erau cele ale unui băiat și, în consecință, prietenii său, încă din primele clase la școală, îl percepeau pe reclamant ca o prezență masculină.Transcenderul a fost consultat de mai multe ori de psihiati care au confirmat diagnosticul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...