STB a lansat aplicaţia mobilă pentru elevi – YouthTB

Societatea de Transport Bucureşti – STB SA a lansat aplicaţia mobilă YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unităţile de învăţământ acreditate din Municipiul Bucureşti sau Judeţul Ilfov, pentru obţinerea abonamentului gratuit de transport.

„Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi şi studenţi cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă şi efectuarea plăţii prin POS. Peste 1.200 de mijloace de transport ale societăţii sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicaţia de eliberări abonamente şi titluri de călătorie să fie accesibilă şi pentru studenţi”, a declarat Adrian Criţ, directorul STB SA.

Noua aplicaţie permite obţinerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului şcolar, pe toate liniile de transport public de suprafaţă din Regiunea Bucureşti – Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislaţiei în vigoare, precizează STB .

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învăţământ acreditată din Municipiul Bucureşti sau Judeţul Ilfov.


Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicaţiei, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

Reprezentanţii STB susţin că odata cu lansarea acestei aplicaţii, pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, prin care elevii puteau să îşi procure titlul de transport, se reduce şi aglomeraţia ce se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea şcolii.

STB SA certifică faptul că respectă drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulaţie a acestor date.

Aplicaţia mobilă YouthTB este disponibilă în App Store şi Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

ȘOCANT! Polițist brașovean, dealer de droguri. A fost prins cu 1...

Un polițist din Brașov a fost prin în flagrant cu 1 kilogram de droguri în geantă. Acesta era cunoscut pentru viața sa în afara...

Câteva explicații pentru fanii fotbalului care se vor uita la meciul...

Azi e zi de meci! Stejarii vor întâlni Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby, un meci gală pentru selecționata noastră. Probabil că mulți...