STB a primit încă 30 de autobuze hibrid Mercedes-Benz

Societatea de Transport București va putea utiliza în următoarele zile 57 dintre cele 130 de autobuze Citaro Hybrid comandate companiei Mercedes-Benz. Iată pe ce linii vor circula.

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat astăzi că Mercedes-Benz a livrat înce 30 de autobuze Citaro Hybrid Societății de Tranport București (STB). Odată ced acestea vor intra în circulație, flota de autobuze hibrid a Bucureștiului va urca la 57 de unități.

Conform PMB, „primele autobuze hibrid sosite în Capitală circulă deja pe liniile 131 și 105, iar cele recepționate acum vor intra de săptămâna viitoare pe liniile 178 și 133”.

Primele autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, în circulație din 7 iulie 2020

Începând cu 7 iulie, pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic au început să fie utilizate și primele opt vehicule cu sistem hibrid de propulsie.

Autobuzele sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie în timp real.

Noul tip de autobuze care intră în flota STB are o capacitate de până la 100 de pasageri (27 pe scaune), o lungime de 12,135 metri și este dotat cu scaune tapițate.

Primarul Gabrela Firea a anunțat încă de la jumătatea lui iunie că Mercedes-Benz va începe să livreze cele 130 de autobuze Citaro Hybrid. De altfel, primul astfel de vehicul a ajuns la București pe 28 februarie și a fost considerat un prototip. Pe atunci, primarul Capitalei anunța că autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor începe să sosească în luna mai.

Ulterior, pe 16 mai, primăria anunța că primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid dintre cele 130 care au fost comandate producătorului german a fost recepționat și a intrat deja în perioada de probă, fără călători.

Conform contractului dintre PMB și Mercedes-Benz România, noile autobuze Citaro Hybrid au o garanţie completă de opt ani şi 480.000 de kilometri și au fost achiziționate pentru suma totală de 195.268.331,70 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

PMB notează că toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021, conform graficului stabilit cu producătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...