Stelian Tănase: Va fi un mare frecuș cu schimbarea premierului. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult

Publicat: 16 aug. 2022, 08:00, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Stelian Tănase: Va fi un mare frecuș cu schimbarea premierului. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult

Stelian Tănase a declarat că va fi „mare frecuș” cu așa-numita rotativă a premierilor – prevederea din protocolul coaliției, conform căreia în primăvara lui 2023 PSD trebuie să dea premierul.

Tănase a mai spus că actuala coaliție va rezista cât va dori președintele Klaus Iohannis, dar a punctat că și la PSD, și la PNL se fac calcule cum ar fi mai bine pentru fiecare dintre partide: să stea la guvernare sau în opoziție în an de alegeri.

„Cred că va fi un mare, mare frecuș cu schimbarea premierului, cred că PNL are reticențe să plece (de la guvernare). Ați văzut declarația fratelui geamăn al lui Muraru de la Iași, care e ambasadorul lui Iohannis la Iași, la PNL. A trimis un mesaj că Iohannis nu prea vrea să-i vadă plecați de la guvernare pe liberali. Ciucă e omul lui. Pe cine să pună? Ciolacu nu e omul lui, da? Deci e o problemă acolo și vrea să-și securizeze plecarea de la Cotroceni că cine știe cu ce procese se mai trezește. Am înțeles că Băsescu are vreo 12 și stă prin tribunale cu dosare”, a spus Stelian Tănase duminică, pe B1 TV.
El a mai adăugat că această coaliție va rezista cât va dori Iohannis s-o țină în viață. „Sunt socoteli care se fac. Cred că și la PNL, și la PSD e discuția ”cum e mai bine pentru noi?
Să fim la guvernare în an electoral sau să fim în opoziție să capitalizăm critica pe care o facem celuilalt?” N-ar fugi niciunul, că e de furat mult”. Tănase a mai spus că în campaniile electorale politicienii „promit, mint de sting, apoi uită și cum îi cheamă”.

Iohannis, un președinte din ce în ce mai lipsit de influență

Stelian Tănase a mai afirmat că președintele Iohannis e cel care a creat actuala coaliție, dar influența sa va deveni tot mai palidă, căci se apropie de sfârșitul mandatului.

Întrebat ce este acest haos care marchează activitatea coaliției, care anunță măsuri și ulterior nu și le mai asumă, politologul a explicat: „În primul rând, cred că întrebările acestea trebuie să i le adresăm lui Iohannis că el a inventat această coaliție. El i-a presat, i-a chemat la el și le-a dat ordin, ei s-au executat că ei sunt ca niște iepurași drăguți, așa, adică,`imediat, să trăiți, am înțeles!”`.