Stellantis a devenit primul producător auto, după vânzări, în Europa, în primele două luni ale anului

Înființat oficial la începutul acestui an, Stellantis, grupul auto care înglobează francezii de la Peugeot-Citroen (PSA) și italo-americanii Fiat-Chrysler (FCA), a devenit cel mai mare producător de automobile din Europa după numărul vânzărilor din primele două luni ale anului, deci a depășit grupul Volkswagen.

Conform datelor Asociației producătorilor de automobile europene (ACEA), Stellantis a livrat în total 480.888 de autoturisme și vehicule comerciale ușoare în cele 30 de țări europene pe care organizația le urmărește. În schimb, grupul Volkswagen a transferat 452.400 de vehicule de la toate mărcile sale, cu circa 28.500 de vehicule vândute în minus față de Stellantis în ianuarie și februarie 2021.

La autoturisme, însă, grupul VW își păstrează poziția de top. Cu 419.855 de vânzări, este înaintea lui Stellantis, care a vândut 377.244 de autoturisme în ianuarie și februarie. Cu toate astea, 103.644 de vehicule comerciale ușoare ale Stellantis au compensat vânzările mai mici de autoturisme, scrie Automotive News..

Peugeot are două dintre cele mai vândute modele în Europa

În februarie, Peugeot a avut cele două modele cele mai bine vândute pe Vechiul continent, 208 luând coroana cu 18.351 de vânzări, urmate de crossover-ul 2008 bazat pe aceeași platformă cu 16.845 de livrări. Volkswagen Golf a fost al treilea, urmat de Renault Clio și Toyota Yaris.

Aruncând o privire în 2020, grupul Volkswagen a câștigat confortabil asupra concurenților săi cu 3,23 milioane de vânzări de mașini de pasageri și vehicule grele. Vânzările combinate ale PSA și FCA au fost de aproximativ 3,03 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...