Părerea conform căreia pescăruşii nu ar fi inteligenți, demontată! (VIDEO)

Specialiștii încearcă să demonteze stereotipul conform căruia pescăruşii nu s-ar distinge prin inteligenţă și au efectuat un studiu în acest sens. Rezultatele studiului realizat de cercetătorii din Canada au fost publicate în Royal Society Open Science.

Studiul a dus la concluzia că pescăruşii sunt mai inteligenţi decât se crede. Și aceasta deoarece există un stereotip conform căruia pescăruşii nu se disting printr-o inteligenţă ridicată. Unul dintre faimoasele teste de evaluare a inteligenţei păsărilor este acela de a le determina să tragă de o frânghie la capătul căreia este legat ceva comestibil.

O bucată de cârnat ataşată la capătul frânghiei

Jessika Lamarre şi David R. Wilson, cercetători la Memorial University of Newfoundland, au analizat reacţiile pescăruşilor în cadrul testului cu frânghii. O bucată de cârnat a fost ataşată la capătul frânghiei şi închisă într-o cutie de plastic transparentă, astfel încât pescăruşii să nu poată deschide cutia şi să fie nevoiţi să tragă de frânghie pentru a-şi primi premiul.

Din cei 138 de pescăruşi care s-au arătat interesaţi de momeală, 104 au încercat să o scoată cel puţin o dată. 25% dintre păsări au reuşit din primele trei încercări, iar 21% au reuşit din prima încercare. Cercetătorii susţin că rezultatele arată că pescăruşii sunt mai inteligenţi decât cred oamenii. Cu toate acestea, nu este clar dacă îşi pot planifica acţiunile sau dacă pot învăţa tehnici pentru a îndeplini anumite sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...