Sterilizarea sau castrarea câinilor – de ce este recomandată și unde o poți face în Suceava

Castrarea sau sterilizarea câinilor se poate face în Suceava la clinica veterinară Nord Vet. Aici vei intra în contact cu medici veterinari cu experiență, deci nu trebuie să ai nicio urmă de bănuială cum că intervenția nu s-ar desfășura ca la carte. Câinele tău va fi pe cele mai bune mâini dacă alegi să îl castrezi sau sterilizezi la Nord Vet în Suceava!

 

De ce este importantă castrarea? Dar sterilizarea? Sunt doar două dintre întrebările la care ți se va răspunde astăzi. Aceste intervenții vin la pachet cu niște beneficii, atât pentru câine, cât și pentru tine ca stăpân. De asemenea, există și riscuri la care îți supui animalul de companie atunci când alegi castrarea sau sterilizarea, riscuri pe care le vei afla în cele ce urmează.

 

Diferența dintre castrare și sterilizarea

 

Castrarea și sterilizarea sunt două intervenții chirurgicale diferite, chiar dacă în esență prin intermediul lor se face același lucru. Mai exact, sterilizarea câinelui înseamnă îndepărtarea chirurgicală a organelor de reproducere feminine. Castrarea înseamnă îndepărtarea organelor de reproducere la masculi.

 

Ca să vorbim și mai în esență de sterilizare, medicul veterinar va îndepărta ovarele și uterul femelei, făcând imposibilă reproducerea.

 

În cazul castrării, masculului îi sunt îndepărtate testiculele, făcând astfel împerecherea imposibilă.

 

Reține că la orice cabinet veterinar din Suceava ai apela pentru castrare sau sterilizare, aceasta se va desfășura doar sub anestezie totală.

 

Riscurile castrării sau sterilizării câinelui

 

Chiar dacă sterilizarea și castrarea sunt considerate operații banale, de rutină, în mod normal nu implică probleme. Totuși, având în vedere că se desfășoară sub anestezie generală, riscurile sunt legate de cum suportă organismul câinelui anestezia.

 

Așadar, la Nord Vet, câinele tău va fi supus, înainte de sterilizare sau castrare, la o evaluare medicală. Acesta nu trebuie să prezinte boli de inimă, rinichi sau ficat.

 

Avantajele sterilizării sau castrării câinelui

 

Le citești aici, dar ți le vor expune oricui și cei de la Nord Vet, cabinet veterinar din Suceava, atunci când te vei prezenta la clinică pentru castrare sau sterilizare.

 

În primul rând, masculii sterilizați prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli de prostată, inclusiv cancer. De asemenea, un câine cu un comportament problematic determinat de acumularea hormonilor va deveni mult mai liniștit după castrare.

 

Femelele sterilizate prezintă riscuri reduse de a dezvolta cancer mamar. Dacă acestea sunt castrate înainte de a împlini 2 ani și jumătate, diferite studii atestă că riscul de apariție a cancerului mamar scade și de 10 ori.

 

Sterilizarea în rândul femelelor reduce riscul de infecții ale uterului, dar și riscul de apariție a sarcinilor false.

 

În ceea ce te privește pe tine ca stăpân, dacă animalul tău avea un comportament problematic, sunt șanse extrem de mari să și-l schimbe. Masculii nu vor mai simți nevoia să te părăsească atunci când simt o femela prin preajma. În plus de asta, vei evita perioada menstruală la femele, moment în care acestea necesită de obicei îngrijire suplimentară.

 

Hai cu câinele la Nord Vet pentru a beneficia de sterilizare sau castrare sub semnul profesionalismului. Mai multe detalii găsești pe nordvet.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...