Sting: Brexitul este o tragedie, o nebunie…Cum o scoatem la capăt?

Publicat: 19 nov. 2021, 20:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Sting: Brexitul este o tragedie, o nebunie...Cum o scoatem la capăt?

Cum o scoatem la capăt? Cântărețul britanic Sting încearcă să-și răspundă la această întrebare odată cu noul său album, „The Bridge” („Podul”), o metaforă a eforturilor pe care oamenii trebuie să le facă pentru a trece peste adversitățile care îi despart în lumea modernă…

Britanicul, autodeclarat cetățean al lumii, a trecut cu greu peste decizia Marii Britanii de a rupe legăturile cu Uniunea Europeană: „Pentru mine, Brexit-ul este o tragedie. Sunt trist în privința țării mele. Știam că va fi un dezastru”, a declarat el pentru Agenția France-Presse, aflat la Paris pentru un concert din cadrul unui turneu care a început la Atena și este programat să se încheie la  Las Vegas. „Le-am răpit tinerilor britanici oportunitatea de a trăi experiența europeană. Este o nebunie totală…„, adaugă nemulțumit artistul obișnuit să străbată fără probleme tot globul, de pe o scenă pe alta și care acum vede cum se adună norii deasupra Regatului Unit, odată cu ascensiunea mișcărilor populiste.

Trăim într-un climat politic foarte periculos în acest moment, în care clasa muncitoare se simte abandonată de așa-zisele elite. Straturile „vulnerabile” ale societății sunt „la cheremul demagogilor”, al colportorilor de „fake-news”, continuă cântărețul care a împlinit 70 de ani în octombrie, deși nu arată deloc că are această vârstă.