Sting: Brexitul este o tragedie, o nebunie…Cum o scoatem la capăt?

Cum o scoatem la capăt? Cântărețul britanic Sting încearcă să-și răspundă la această întrebare odată cu noul său album, „The Bridge” („Podul”), o metaforă a eforturilor pe care oamenii trebuie să le facă pentru a trece peste adversitățile care îi despart în lumea modernă…

Britanicul, autodeclarat cetățean al lumii, a trecut cu greu peste decizia Marii Britanii de a rupe legăturile cu Uniunea Europeană: „Pentru mine, Brexit-ul este o tragedie. Sunt trist în privința țării mele. Știam că va fi un dezastru”, a declarat el pentru Agenția France-Presse, aflat la Paris pentru un concert din cadrul unui turneu care a început la Atena și este programat să se încheie la  Las Vegas. „Le-am răpit tinerilor britanici oportunitatea de a trăi experiența europeană. Este o nebunie totală…„, adaugă nemulțumit artistul obișnuit să străbată fără probleme tot globul, de pe o scenă pe alta și care acum vede cum se adună norii deasupra Regatului Unit, odată cu ascensiunea mișcărilor populiste.

Trăim într-un climat politic foarte periculos în acest moment, în care clasa muncitoare se simte abandonată de așa-zisele elite. Straturile „vulnerabile” ale societății sunt „la cheremul demagogilor”, al colportorilor de „fake-news”, continuă cântărețul care a împlinit 70 de ani în octombrie, deși nu arată deloc că are această vârstă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole