Straniul caz al câinilor albaștri din Rusia devine și mai straniu: Au apărut câinii cu blana verde (VIDEO)

Mai multe imagini cu haita de câini albaștri din Rusia au devenit deja virale pe rețelele sociale. Cazul straniu al câinilor care își făceau veacul lângă o uzină chimică abandonată, la 370 de kilometri est de Moscova, a făcut înconjurul lumii. De data aceasta a mai apărut ceva la fel de straniu.

Potrivit autorităților ruse, câinii din Dzerzhinsk s-ar fi colorat cu albastru de la substanțele chimice abandonate în uzina chimică, ei fiind perfect sănătoși și adaptați situației.

Iată că de data aceasta au „intervenit” și câinii verzi, circumstanțele fiind asemănătoare. Câinii verzi au fost găsiți într-o altă unitate industrială abandonată din orașul Podolsk, la aproximativ 70 de kilometri sud de centrul Moscovei. Și aceștia s-au adaptat situației…

Verzii se simt bine și sunt foarte prietenoși

Câinii din Podolsk s-ar fi tăvălit în vopseaua verde dintr-un depozit abandonat, au spus oficialii. Societatea rusă pentru protecția animalelor a declarat pentru agenția de știri de stat RIA Novosti că și câinii verzi sunt sănătoși.

Serghei Voskresensky, oficial guvernamental regional, a declarat că maidanezii verzi se simt bine și sunt foarte prietenoși. Unii dintre internauți consideră că acești câini au fost vopsiți intenționat pentru a face o glumă proastă, întrucât cei albaștri au atras atât de multă atenție.

Situația însă e departe de a fi prietenoasă și ridică mai multe semne de întrebare. Autoritățile de la Moscova au demarat o investigație amănunțită, deoarece nu se știe dacă acele substanțe care au colorat câinii sunt nocive și mai ales dacă sunt periculoase pentru om.

Oricare ar fi cauza colorării blănii cânilor, acest fenomen atrage atenția asupra riscului de poluare chimică din Rusia, care are multe fabrici vechi, unele dintre ele moștenire a comunismului.

Citiți și – Straniu: Haită de câini cu blana albastră, în Rusia (VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...