Strategie: Cum intenționează Uniunea să facă față concurenței SUA și Chinei pe plan mondial

Dobândirea autonomiei strategice prin menţinerea unei economii deschise sunt cele două obiective centrale ale Uniunii Europene, subliniază Consiliul European, adăugând necesitatea revenirii la o funcţionare normală a pieţei comunitare.

Pandemia a schimbat esențial funcționarea economiilor lumii, astfel că Uniunea Europeană intenţionează să intensifice acţiunile pentru consolidarea autonomiei strategice şi să joace un rol mai important pe plan mondial. Este ceea ce au stabilit liderii europeni la summitul de la Bruxelles, se arată, printre altele în concluziile summitului, publicate pe site-ul Consiliului European.

Consiliul European a discutat pe amplu despre măsurile de gestionare a crizei pandemiei. „O bază economică puternică este acum mai esenţială ca niciodată pentru o creştere economică integrantă şi sustenabilă, pentru competitivitate, locuri de muncă, prosperitate şi pentru rolul UE pe scena mondială”, subliniază liderii europeni.

Consiliul European a aprobat un set de măsuri de relansare fără precedent pentru a contracara efectele pandemiei asupra economiilor şi societăţilor şi pentru a promova relansarea puternică a Europei, transformarea şi reformarea economiilor. Doi piloni de stimulare a redresării, tranziţia ecologică şi transformarea digitală, împreună cu o piaţă comunitară puternică şi integrată vor stimula noi forme de creştere economică, vor promova coeziunea şi convergenţa şi vor consolida rezistenţa UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole