Strategie: Cum plănuiește Dubaiul să atragă milioane de turişti

Publicat: 07 nov. 2021, 12:00, de Eliza Popa, în Travel , ? cititori
Strategie: Cum plănuiește Dubaiul să atragă milioane de turişti

Dubaiul intenţionează să unifice ministerele Economiei şi Turismului şi speră că în 2025 va atrage 25 de milioane de turişti, după cum a anunţat sâmbătă şeicul Hamdan bin Mohamed Bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului.

Șeicul a făcut anunțul într-o postare pe Twitter, potrivit Reuters. Conducătorul Dubaiului a adăugat că la conducerea noului departament va fi numit Helal Al Marri. Printre principalele obiective ale noului departament se vor număra creşterea valorii adăugate în sectorul industrial cu 150% în următorii cinci ani, extinderea cu 50% a pieţelor de export pentru produsele locale şi creşterea numărului de turişti cu 40%, a informat biroul de presă al şeicului Hamdan bin Mohamed Bin Rashid Al Maktoum.

Milioane de vizitatori, atât în persoană cât şi virtuali

Biroul de presă a mai informat că Emiratului Dubai vrea de asemenea să atragă 100.000 de companii în decurs de trei ani şi să organizeze 400 de evenimente economice globale până în 2025, să încurajeze companiile din sectorul privat şi afacerile de familie să se listeze pe pieţele financiare şi bursele din Dubai. În acest an Dubaiul găzduieşte World Expo 2020, eveniment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de Covid-19. Acest eveniment este aşteptat să atragă 25 de milioane de vizitatori, atât în persoană cât şi virtuali.

Începând din 1 octombrie, vizitatorii pot admira pavilioanele reprezentând aproximativ 190 de naţiuni în centrul expoziţional situat la periferia sudică a Dubaiului, un oraş deja cunoscut pentru zgârie-norii şi pentru gustul său pentru lux.

Este prima expoziţie mondială din Orientul Mijlociu şi cel mai mare eveniment global de la începutul pandemiei de COVID-19, a cărui organizare a costat aproape şapte miliarde de dolari.