Structura anului școlar 2021-2022. Ce se întâmplă cu programul „Școala altfel”

Anul școlar 2021-2022 va avea 34 de săptămâni. Ordinul ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar a fost publicat, marţi, în Monitorul Oficial.

Anul școlar 2021-2022 va începe oficial pe 13 septembrie și va avea 34 de săptămâni.

Semestrul I

 • 14 săptămâni de cursuri
 • Perioada 13 septembrie – 22 decembrie 2021

În semestrul I, în perioada 25 – 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Vacanţa de iarnă este programată din data de 23 decembrie 2021 şi până pe 9 ianuarie 2022.

Semestrul II

 • 20 de săptămâni
 • Perioada 10 ianuarie – 10 iunie 2022

În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022.

Programul naţional “Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 8 – 14 aprilie 2022. 

1 COMENTARIU

 1. Sa gândim inteligent, româneste in afara sistemului de învățământ.
  Social media nu s-a simțit niciodată mai mult ca vestul sălbatic. Dezinformarea, precum și negativitatea generală sunt literalmente inevitabile pe majoritatea platformelor de astăzi, în ciuda eforturilor continue de a îmbunătăți conținutul poliției. Având în vedere acest lucru, nu a fost niciodată mai important să ne asigurăm că copiii mici rămân în afara rețelelor de socializare până când nu ating o vârstă rezonabilă. Din păcate, un nou studiu constată că copiii pot minți cu ușurință pentru a ocoli restricțiile de vârstă care protejează conturile de pe rețelele sociale.
  O simpla întrebare pentru tine, ziarul PUTEREA : Copiii găsesc în continuare o cale de a evita obstacolele Covid -19 pe internet ?
  Observație : „Din ce în ce mai mult, adolescenții sunt activi pe rețelele de socializare, în special în timpul pandemiei, deoarece trebuie să se bazeze pe Instagram, TikTok și alte platforme pentru a rămâne în legătură cu prietenii”
  În primul rând, cerințele de vârstă minimă ale oricărei platforme de socializare și politicile de utilizare a datelor ar trebui să fie anticipate și inevitabile la înscrierea inițială. De asemenea, fiecare utilizator nou sub 18 ani ar trebui să aibă automat setări de confidențialitate plasate la cel mai strict nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole