Studiu: Antiviral care ar putea reduce perioada de recuperare a persoanelor diagnosticate cu variola maimuței

La Universitatea Oxford, o echipă de cercetători testează un antiviral numit tecovirimat, care ar ajuta la recuperarea mai rapidă a persoanelor diagnosticate cu variola maimuței, transmite BBC.

Până acum, în Marea Britanie au fost raportate peste 3.000 de cazuri de variola maimuței și se crede că numărul real este mai mare.

În cele mai multe cazuri, starea bolnavului se îmbunătățește de la sine. Dar perioada de recuperare se poate prelungi chiar și săptămâni, existând riscul apariției unor complicații severe.

Scopul acestui studiu este găsirea unui tratament care să contribuie la ameliorarea stării pacienților diagnosticați cu această infecție și scurtarea perioadei de izolare, precizează Sir Peter Horby, unul din cercetătorii participanți la studiul PLATINUM de la Universitatea Oxford.

La acest studiu vor participa 500 de pacienți: unii vor primi tablete de tecovirimat, iar alții placebo.

Tecovirimat – cunoscut și sub numele de Tpoxx – împiedică virusul să părăsească celulele infectate, oprind răspândirea acestuia în organism. Medicamentul a fost autorizat la începutul acestui an pentru variola maimuțelor, pe baza rezultatelor promițătoare din studiile inițiale pe animale și a dovezilor de siguranță la voluntari umani sănătoși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...