Studiu: Antiviral care ar putea reduce perioada de recuperare a persoanelor diagnosticate cu variola maimuței

La Universitatea Oxford, o echipă de cercetători testează un antiviral numit tecovirimat, care ar ajuta la recuperarea mai rapidă a persoanelor diagnosticate cu variola maimuței, transmite BBC.

Până acum, în Marea Britanie au fost raportate peste 3.000 de cazuri de variola maimuței și se crede că numărul real este mai mare.

În cele mai multe cazuri, starea bolnavului se îmbunătățește de la sine. Dar perioada de recuperare se poate prelungi chiar și săptămâni, existând riscul apariției unor complicații severe.

Scopul acestui studiu este găsirea unui tratament care să contribuie la ameliorarea stării pacienților diagnosticați cu această infecție și scurtarea perioadei de izolare, precizează Sir Peter Horby, unul din cercetătorii participanți la studiul PLATINUM de la Universitatea Oxford.

La acest studiu vor participa 500 de pacienți: unii vor primi tablete de tecovirimat, iar alții placebo.

Tecovirimat – cunoscut și sub numele de Tpoxx – împiedică virusul să părăsească celulele infectate, oprind răspândirea acestuia în organism. Medicamentul a fost autorizat la începutul acestui an pentru variola maimuțelor, pe baza rezultatelor promițătoare din studiile inițiale pe animale și a dovezilor de siguranță la voluntari umani sănătoși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...