STUDIU Bărbații răspândesc COVID-19 mai mult decât femeile și copiii

Oamenii de știință au descoperit din greșeală că bărbații răspândesc COVID-19 mai mult decât femeile și copiii.

Studiul din Colorado era menit să analizeze transmiterea de COVID-19 în cadrul evenimentelor artistice. Însă, atunci când au măsurat numărul de aerosoli emis de 75 de participanți, cercetătorii au descoperit ceva surprinzător: bărbații au creat mai multe particule decât femeile și copiii.

Explicația ar putea fi destul de simplă. Bărbații au tendința să aibă plămâni mai mari decât femeile și copiii, scrie Futurism.

Motivul pentru care bărbații tind să emită mai multe particule

„Adulții tind să emită mai multe particule decât copiii. Motivul pentru care bărbații tind să emită mai multe particule este pentru că aceștia au plămâni mai mari”, a explicat John Volckens, profesor de inginerie mecanică la Universitatea de Stat din Colorado, SUA.

Volckens a adăugat că oamenii care vorbesc sau cântă la volum ridicat vor răspândi mai mulți aerosoli pentru că energia folosită „înseamnă mai multe particule care ies din corp”. Cu alte cuvinte, bărbații gălăgioși vor fi cei care vor răspândi COVID-19 mai mult.

Totuși, concluziile sunt clare. Spațiile închise în care oamenii vorbesc, cântă sau țipă sunt locurile cu cele mai mare rate de transmitere pentru COVID-19.

Cântatul emite mai multe particule de aerosoli decât vorbitul

Cercetătorii au mai descoperit că, de fapt, cântatul emite mai multe particule de aerosoli decât vorbitul la volum ridicat. Cu ajutorul multor instrumente „într-o încăpere de testare pentru aerosoli”, oamenii de știință au adus cântăreți, instrumentiști și actori pentru a măsura emisia de aerosoli. Următoarea etapă a studiului va fi concentrată pe instrumentele care pot răspândi COVID-19 mai mult decât altele.

Așadar, spre deosebire de opiniile și teoriile de la începutul pandemiei, acum putem spune cu certitudine că virusul SARS-CoV-2 este într-adevăr transmis prin aerosoli care plutesc prin aer, iar asta se întâmplă mai ales în spațiile închis și prost ventilate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...