Studiu BestJobs: Aproape jumătate dintre angajații români se înțeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus

Angajații care își petrec mult timp la birou sau la locul de muncă dezvoltă inevitabil relații apropiate de colegi. Un sondaj realizat de BestJobs cu ocazia Valentine’s Day arată că aproape jumătate dintre angajați (48,6%) se înțeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus.

Șase din zece angajați consideră că au o relație mai mult decât profesională cu preferatul său, adică una de prietenie și sprijin reciproc.  Dintre aceștia, aproape un sfert îl percep pe colegul preferat ca pe cel mai bun prieten și doar patru din zece declară că relația este una strict profesională.

Majoritatea( 37,6%) au descris relația de prietenie ca fiind una de sprijin reciproc în activitatea desfășurată la muncă, iar alții au declarat că cel mai important pentru ei este faptul că se ajută și își ridică moralul unul altuia.

Mai mult, angajații fac schimb de complimente, se amuză și zâmbesc alături de colegul preferat, iar mărturisirile din viața personală sunt nelipsite.

Cum a afectat pandemia relațiile dintre angajați

Din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, lipsa socializării este principalul dezavantaj al muncii de acasă. Totuși, chiar dacă nu reușesc să se întâlnească la birou, 36% dintre angajați susțin că păstrează legătura online sau telefonic cu acest coleg preferat.

Sondajul a mai arătat că patru din zece angajați obișnuiesc să ia masa zilnic sau dacă nu, cel puțin o dată pe săptămână, alături de cel mai bun coleg. Doar 15% obișnuiesc să iasă în oraș seara, în afara activităților defășurate la muncă.

Cu ocazia Valentine’s Day, aproape doi din zece angajați au spus că vor cumpăra un cadou pentru colegul preferat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...