Studiu: Bolnavii de Covid-19 asimptomatici îşi pierd mai uşor anticorpii

Bolnavii asimptomatici de Covid-19 îşi pierd mai rapid anticorpii decât cei care prezintă simptome specifice bolii.

Un studiu britanic realizat de Imperial College London şi Ipsos Mori, publicat marţi, arată că nivelul anticorpilor persoanelor testate pozitiv cu covid-19 a scăzut cu 22,3% în decurs de trei luni şi cu 64% la persoanele care au declarat că nu au fost afectate de covid-19.

 „În cursul acestei perioade, proporţia persoanelor testate pozitiv cu anticorpi de covid-19 a scăzut cu 26,6% de la 6% la 4,4% din populaţia testată, se arată într-un comunicat, iar acest lucru sugerează o reducere a anticorpilor în săptămânile sau lunile de după infecţie”, se arată într-un comunicat citat de AFP.

„Rezultatele sugerează totodată că persoanele care nu au prezentat simptome de covid-19 sunt susceptibile să-şi piardă mai rapid anticorpii detectabili decât cele care au prezentat simptome”, potrivit acestui studiu.

Toate categoriile de vârstă sunt afectate de această scădere a nivelului anticorpilor. Conform studiului, persoanele în vârstă sunt mai afectate.

„Acest studiu constituie un element crucial al cercetării, ajutându-ne să înţelegem cum evoluează anticorpii covid-19 în timp”, şi-a exprimat satisfacţia secretarul de stat britanic însărcinat cu Sănătatea James Bethell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...