Studiu: Care sunt cele mai frecvente simptome Covid-19 la pacienții români

Un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oxford arată că majoritatea pacienților cu coronavirus au simptome specifice bolii chiar și la 2-3 luni de la infectare.

Unii dintre pacienții infectați se confruntă cu oboseală, anxietate şi dificultăţi de respiraţie. Conform studiului citat de Mediafax, cele mai comune probleme sunt persistenţa tusei şi oboseala.

Rezultatele studiului arată că 64% dintre pacienţi aveau dificultăţi de respiraţie la câteva luni de la infectarea cu coronavirus.

„În funcţie de forma de boală, într-adevăr, organismul îşi revine mai greu sau mai uşor. Şi în această perioadă apare acea astenie fizică importantă, poate neuropatii periferice, nevrite, dificultăţi în a respira, mai ales în cadrul efortului”, spune Anamaria Dobrotă, medic infecţionist.

De asemenea, au fost observate anomalii la plămâni la 60% dintre pacienţi, la rinichi la 29% dintre pacienţi şi la inimă, la 26% dintre participanţi.

„Acest fenomen de inflamaţie apare în multe leziuni ale ţesutului. De obicei se întâmplă lucrul ăsta în infecţii virale. Inflamaţia este cea care de fapt duce la apariţia simptomelor. Dacă la nivelul ţesuturilor afectate de virus, rămâne o inflamaţie prelungită, pot fi explicate simptomele. Sunt modificările care rămân în ţesut până când acesta îşi revine complet”, explică Anamaria Dobrotă.

Studiul a fost efectuat pe 58 de pacienţi cu forme moderate şi severe ale coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...