Studiu: De ce, în timp, femeile devin mai agresive pe rețelele sociale!

Poate suna dur, dar acesta este rezultatul unui studiu recent: pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile devin mai agresive pe rețelele sociale! Oamenii de știință ruşi sunt cei care au ajuns la această concluzie, potrivit studiului realizat de Brand Analytics pentru Agenţia de presă Ria Novosti.

Specialiștii au analizat peste 1 miliard de mesaje în limba rusă publicate în rețelele sociale, în limba rusă, în perioada 1 noiembrie – 30 noiembrie 2021, inclusiv de pe rețelele sociale VKontakte, Odnoklassniki, Yandex.Zen, Instagram, TikTok, YouTube, Facebook, Twitter, precum și mesaje postate pe blogg-uri, forumuri, site-uri de recenzii, canale publice de mesagerie, comentarii la articole şi știri. S-a demonstrat că, numărul de mesaje, care au un conţinut plin de agresivitate, scrise de femei, cu vârsta cuprinsă între 60-68 de ani, este mai mare, comparativ cu cele postate de bărbații care au folosit un limbaj agresiv.

Femeile care au vârsta între 35-60 de ani sunt constante

În același timp, o situație similară a fost remarcată într-un studiu similar efectuat în anul 2018, atunci când la femeile, cu vârsta cuprinsă între 55 și 65 de ani, s-a remarcat în mod evident o creștere a agresivității. Studiul a mai demonstrat, totodată, că bărbații sunt de două ori mai dispuşi, în comparaţie cu femeile, să posteze conținut cu un limbaj agresiv, lor le revine 68% dintre aceste mesaje. În același timp, femeile care au vârsta între 35-60 de ani sunt constante în exprimarea agresivității pe rețelele de socializare, reiese din acest studiu.

Comparând datele din 2018 și cele din 2021, experții au concluzionat că ”agresivitatea în rețelele sociale s-a redus uşor: ponderea mesajelor agresive în rețelele sociale în limba rusă a scăzut de la 5,53%, în luna noiembrie 2018, la 5,14%, în aceeași perioadă a anului 2021, fiind în total de aproximativ 55 de milioane de mesaje”. În general, bărbații (indiferent de vârstă) sunt mult mai agresivi faţă de femei, potrivit rosbalt.ru și Rador.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...