Studiu: La ce vârstă sunt oamenii cei mai fericiți?

Fericirea personală poate părea un concept dificil de definit sau de urmărit, dar rămâne o întrebare care a generat multe dezbateri și cercetări de-a lungul anilor.

Pentru a oferi câteva răspunsuri la întrebarea când este probabil să fii cel mai fericit în viață, o echipă de cercetători a realizat un studiu care a evaluat modul în care evoluează starea de bine pe parcursul vieții.

Studiul, publicat în revista academică Psychology Bulletin, se bazează pe 443 de eșantioane din studii care au implicat un total de 460.902 participanți.

S-a constatat că satisfacția de viață scade între 9 și 16 ani, apoi crește ușor până la 70 de ani. După această perioadă, satisfacția de viață a scăzut din nou până la 96 de ani.

Ne-am concentrat asupra schimbărilor în trei componente centrale ale bunăstării subiective. Satisfacția vieții, stările emoționale pozitive și stările emoționale negative”, a explicat într-un comunicat de presă Susanne Bücker, profesor asistent la Universitatea germană de sport din Köln, care a lucrat la studiu.

Potrivit lui Bücker și echipei sale, scăderea satisfacției de viață între 9 și 16 ani poate fi cauzată de schimbările semnificative în viața fizică și socială, asociate adesea cu pubertatea. Rezultatele lor au indicat că satisfacția de viață a crescut din nou pe măsură ce adolescenții au intrat la vârsta adultă.

În cele din urmă, se speră că cercetările lor pot ghida dezvoltarea unor programe de intervenție personalizate pentru a spori satisfacția și fericirea în viață, în special pentru persoanele în vârstă.

2 COMENTARII

  1. Cred ca cei mai multi oameni ar fi fericiti,daca la finalul carierei,vor iesii la pensie ,cu un venit,care sa le permita o viata fara presiunea ,,zilei de maine,,si posibilitatea de a-si indeplinii unele dorinte personale .,astfel vor putea parasii acesta lume,cu amintiri si nu cu visuri neimplinite..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole