Studiu Medlife: Real, sunt 100.000 de cazuri pe zi

Doar unu din două cazuri pozitive confirmate cu RT-PCR este identificat și prin test rapid, potrivit unui studiu Medlife.

Astfel, specialiștii spun că în realitate ar fi vorba de aproximativ 100.000 de cazuri pe zi, la care se adaugă cei care sunt infectați cu COVID, dar nu s-au testat.

Peste 66% dintre testele raportate oficial sunt teste rapide, iar testarea la nivel național rămâne una scăzută, transmite vineri Medlife.

În aceste condiții, România are șanse mari să se imunizeze mai degrabă pe cale naturală decât prin vaccinare.

Conform studiului MedLife, doar 53% din totalul persoanelor diagnosticate pozitiv cu infecția SARS-CoV-2 prin testele RT-PCR au fost detectate și prin teste rapide.

Persoanele cu test rapid negativ nu sunt eligibile pentru a sta cu familia sau prietenii la interior fără mască dacă sunt contacți direcți sau sunt simptomatici, transmite Medlife.

RT-PCR rămân testele gold standard la nivel mondial pentru diagnosticarea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...