Studiu: Monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul smartphone-urilor, un fenomen tot mai răspândit printre români

Publicat: 16 iul. 2021, 13:30, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Studiu: Monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul smartphone-urilor, un fenomen tot mai răspândit printre români
Produsele OPPO ale verii

Monitorizarea zilnică a sănătății a devenit mult mai facilă prin intermediul tehnologiei, mai exact al smartphone-urilor și al brățărilor sau telefoanelor smart. Un studiu realizat de Oppo, unui dintre producătorii principali din lume în acest domeniu, a anunțat rezultatele unui studiu care arată contribuția dispozitivelor smart în reducerea efectului de anxietate cauzat de pandemiei în rândul românilor.

Potrivit acestui studiu, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.

Studiul arată că  52% dintre intervievați au răspuns că apelează la smartphone pentru a-și monitoriza starea de sănătatea urmărind numărul de pași efectuat într-o zi, pulsul și/sau saturația de oxigen.

Celelalte dispozitive menționate de respondenții studiului pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.

Sporirea stării de bine cu ajutorul tehnologiei

Utilizatorii pot alege produsele OPPO – smartphone-ul OPPO Reno5 Lite, fitness band-ul OPPO Band și căștile OPPO Enco X, pentru a-și monitoriza starea de sănătate, dar și pentru sesiuni de relaxare, activități sportive, deconectare.

OPPO Reno5 Lite poate deveni partenerul ideal de relaxare pentru cei pasionați de fotografie, datorită capabilităților sale foto și videoavansate. Cu un sistem de camere principale de 48MP și cameră frontală de 32MP, Reno5 Lite moștenește de la predecesorul său funcțiile video portrait, precum AI Color Portrait Video, Monochrome Video, AI NightFlarePortrait Video etc, utilizatorii bucurându-se în același timp de noile funcții ale seriei Reno5 precum Dual-View Video. Reno5 Lite este echipat cu tehnologia de încărcare rapidă VOOC 4.0 de 30W și o baterie de 4310mAh. Astfel, cu o încărcare de doar 5 minute, utilizatorii se pot relaxa urmărind aproape 3 ore de conținut pe YouTube.

OPPO Reno5 Lite impresionează și din punct de vedere design și este disponibil în două variante de culoare: Fluid Black și Fantastic Purple.

De asemenea, utilizatorii OPPO se pot deconecta și își pot crește tonusul fizic și psihic practicând activități sportive, iar OPPO Band le vine în ajutor oferind fie sesiuni scurte, de 5 minute, de exerciții fizice, fie 12 moduri de antrenament fizic.

OPPO Band este un accesoriu versatil care dispune de funcția de monitorizare continuă a saturației de oxigen (SpO2) chiar și în timpul somnului. În același timp, OPPO Band respectă standardul ridicat al design-ului produselor OPPO, devenind un accesoriu ideal cu un ecran AMOLED de 1,1 inci. Mai mult, utilizatorii OPPO se pot destined ascultând muzică cu ajutorul căștilor Enco X.

OPPO Enco X au un design inovator ergonomic, o greutate de doar 4,8 g pentru fiecare cască și vârfuri din silicon în două niveluri de duritate.  Căștile Enco X, dezvoltate împreună cu producătorul danez de sisteme audio Dynaudio, vin cu tehnologie de anulare a zgomotului pentru audiții perfecte. În plus, acestea sunt echipate cu 3 microfoane și dispun de un algoritm de anulare a zgomotului și tehnologii adaptive, inclusive detectare a vântului, pentru un sunet clar în timpul apelurilor.

Tehnologia ca facilitator al bunăstării umanității

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au data atenție sporită în acest context.

55% dintre respondenții studiului OPPO au admis că pe perioada pandemiei au resimțit un nivel mai crescut de anxietate comparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitatea sprijin în tehnologie.

Mai mult, după cum evidențiază același studiu realizat de OPPO, 68% dintre respondenți au păstrat obiceiul de a fi atenți la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.